6.2.2015 Keilausilta

Kokoonnuimme helmikuisena perjantai-iltana Riihimäen keilahallille pieni nipistys vatsanpohjassa. Keitähän hallille tulee ja kuinka keilaaminen sujuu?

Meitä keilailusta innostuneita ekonomeja ja aveceja oli paikalla yhteensä 13. Nopeasti muodostimme pieniä ryhmiä meille varattujen ratojen eteen, valitsimme käteen parhaiten sopivat keilapallot ja aloitimme urakan. Kaikille vähemmän keilausta harrastaneille oli aluksi haastavaa saada pallo vierimään rataa pitkin sen sijaan että se vyöryisi ränniin. Nopeasti saimme kuitenkin kaikki tuntuman lajiin. Ja sitten vain seuraamaan näyttötaululta onnistumisia.

Ymmärsin, että naapuriradalla oli mukana ensi kertaa keilaamassa ollut avec – oli huimaa noteerata, kuinka hän jo parituntisen päätteeksi teki kaatoja. Kaikille trendi ei ollut loppua kohti nouseva; ainakin allekirjoittaneen käsi alkoi loppuvaiheessa väsyä siinä määrin, ettei keilapalloon enää saanut vauhtia eikä näin ollen kaatojakaan ollut odotettavissa. Kyllä siinä tapahtuman lopuksi joutui toteamaan, että jyvät erottuivat akanoista ja että keilailua harrastavat nousivat tuloksissa esiin.

Mutta parituntisen päätteeksi oli mukava nauttia pikkusuolaista ja kerrata illan onnistumisia ja pilke silmäkulmassa myös mönkään menneitä heittoja. Ja hallista saimme kaikki myös mustaa valkoisella pelitulokset kotiin viemisiksi.

Mukava päätös kiireiselle työviikolle.

 

Kirjoitti Seija Ylijoki-Toivonen, RiHyE hallitus