24.4.2015 Johtajuus vuonna 2035 -seminaari

Johtajuus vuonna 2035 - Johtajan tärkeimmät ominaisuudet 2035?

Järjestimme Johtajuus vuonna 2035 -seminaarin 24.4.2015 Hyvinkäällä. Paikalla oli noin 60 ekonomia. Seminaarin alustajat olivat Jukka-Pekka Vuorinen; yrittäjä, entinen jääkiekon SM-liigan toimitusjohtaja, Sara Vanninen; menestynyt bloggaaja, Renaz Ebrahimi; mielipidevaikuttaja, yrittäjä ja maahanmuuttajanaisten puolustaja ja Elina Hiltunen; tulevaisuuden tutkija ja kauppatieteiden tohtori.

Elina konkretisoi tulevaisuuden teknologiaa seminaarissa käyttämällä mm. necomimi -kissankorvia, jotka reagoivat tunnetiloihin. Hän avasi tulevaisuuden tekniikkaa monilla hyvillä ja konkreettisilla esimerkeillä. Elinan mukaan tulevaisuus on jo nyt.

Jukka-Pekan mukaan tulevaisuuden johtaja on sosiaalinen mustekala, joka osaa hyödyntää sosiaalisia verkostoja monipuolisesti. Tiimien ja erilaisten epävirallisten organisaatioiden merkitys kasvaa. Lisäksi hän painotti mm. tunneälytaitoja ja oman tiimin itsetunnon nostamista parhaan työtuloksen saavuttamiseksi.

Sara kertoi oman bloginsa tarinan. ”Tickle your fancy” kerää 30 000 viikkokävijää. Bloggaajalla on iso vastuu siitä, minkälaisia suosituksia hän antaa lukijoilleen. On tärkeää, että bloggaajan omat arvot ja mielipiteet eivät ole mainostajien ostettavissa.

Renazin mukaan monikulttuurisuus ja arvojen mukainen johtaminen on entistä tärkeämpää tulevaisuudessa. Maailma pienenee ja me kaikki olemme tekemissä yhä useamman kansallisuuden, kulttuurin ja uskonnon kanssa päivittäin. Mitä enemmän ymmärrämme ja osaamme arvostaa toisiamme ihmisinä, sitä helpompaa on johtaminen ja yhteistyö.

 

Kirjoitti Kaisa Kokkonen, RiHyE puheenjohtaja