18.9.2015 Kokkikoulu

Perjantaina 18.9.2015 kymmenen RiHy jäsentä/avecia kokoontui alkuillasta Riihimäen HYRIAn opetuskeittiöön. Meidät ottivat vastaan ammatillinen ohjaaja Mika Huovinen ja kokkiopiskelija Marika Halonen sekä tarjoilijaopiskelijat Nelli Sironen ja Marika Sokka. Kuohuviinilasien ääressä istuen tutustuimme Mikan opastamana illan menuun ja jakauduimme tämän jälkeen neljään pienempään ryhmään valmistamaan opetuskeittiöön illan ateriaa. Keittiön puolella meitä opasti Mikan lisäksi Marika Halonen.

Sillä aikaa kun me työskentelimme opetuskeittiössä valmistamassa illan ateriaa, tarjoilijaopiskelijat Nelli Sironen ja Marika Sokka valmistelivat meille kauniin ja tunnelmallisen kattauksen ravintolasaliin.

Illan menu:
Siikatartar, kirjolohenmätiä ja marinoitua tomaattia
Tattirisotto
Karitsan paahtopaisti, omena-rosmariinikastike ja syysjuurekset
Olutohukaiset ja uuniomenapyré

Pääruoan valmistuksen yhteydessä pääsimme kokeilemaan vähän vieraampia valmistusmenetelmiä ja testaamaan laitteita, joita ei ihan kaikissa kotikeittiöissä ole. Esimerkiksi vakumointi ja sirkulaattori.

Kun pienryhmien oma annos oli tekeytymässä, ehdimme tutustua muiden ryhmien annosten valmistukseen ja esillepanoon. Illan päätteeksi keräännyimme ruokasaliin nauttimaan erinomaisen hyvää ruokaa!

 

Kirjasi Maarit Siijärvi RiHyE hallituksesta