12.3.2016 Vierailu Marskin Majalle

Aurinkoisena maaliskuun lauantaina kolmen Ekonomiyhdistyksen jäsenet aveceineen kokoontuivat yhteiskokoukseen Marskin Majalle, joka sijaitsee Lopella. Yhteensä osallistujia oli neljäkymmentä Lounais-Hämeen, Etelä-Hämeen ja Riihimäen-Hyvinkään Ekonomit ry:stä.

Tutustuimme ensin metsästysmajaan ja sen historiaan Marskin Herrojen Teuvo Zettermanin johdolla. Ennen ruokailua kolmen yhdistyksen puheenjohtajat pitivät lyhyen esittelyn omien yhdistystensä toiminnasta. Tämän jälkeen nautimme herkullisen Marskin perinneaterian, joka koostuu Marsalkka Mannerheimin lempiruoista (karjalanpiirakat ja munavoi, lampaanfilee ja pariisinperunat vihanneksilla ja minttuhyytelöllä, jälkiruokana ohukaiset lakkahillolla ja kermavaahdolla).

Useimmat osallistujat halusivat nauttia aterian yhteydessä Marskin lempijuomia kuten ryyppy, punaviini, portviini ja konjakki.

Ruokailun aikana saimme kuulla ateriaperinteen taustasta ja tutustuimme Mannerheimin ruoka-, juoma- ja pöytätapoihin. Saimme myös ihailla upeaa Lotta Svärd -astiastoa.

 

Maari Siijärvi, RiHy Ekonomien hallitus